Grand Canyon

PUBLICERAD:  2013-08-26 kl 02:58:24
 
Det finns inga ord som kan beskriva Grand Canyon rättvist, inga bilder som visar hur mäktigt det är att stå på kanten och titta ut. Det enda vi kan säga är att detta var oslagbart, en i sitt slag, helt fantastiskt och något alla måste besöka.
 


Hoover Dam

PUBLICERAD:  2013-08-23 kl 06:55:27
 
Efter Las Vegas åkte jag och Anton till Hoover Dam för att se den kända dammen. Det var väldigt stort och mäktigt, men tror inte att vi kommer åka dit igen. Var mer en "been there done that", finns säkert något bättre uttryck för det jag menar men jag tror ni fattar.
 
Nästa gång jag uppdaterar bloggen kommer det vara bilder från Grand Canyon, så håll utkik! 
 


More of Las Vegas

PUBLICERAD:  2013-08-22 kl 23:12:55
 


Viva Las Vegas

PUBLICERAD:  2013-08-21 kl 00:17:27
 
Efter en helt fantastisk sommar i Kanada styrde vi vår väg mot södra USA. Vi landade i Los Angeles förra onsdagen och har varit på resande fot sedan dess. Vi började vår lilla roadtrip med att åka till Las Vegas, se bilderna ovan. För er som inte varit i denna stad så är det verkligen ett måste! Det är så osvenskt, extremt, stort och coolt! Vi spelade inte så jättemycket utan gick mest omkring på gatorna, åt god mat (Gordon Ramsays restaurang) och såg olika shower. 
 
Efter Las Vegas åkte vi till Grand Canyon, Kingman och San Diego. Mer uppdatering om det kommer senare! Just nu är vi i Los Angeles, Antons blivande bostadsort de kommande månanderna. Det är jättefint här och jag tror verkligen han kommer att trivas som fisken i vattnet! Just nu är han på möte med de andra internationella studenterna..och jag längtar tills han kommer hem... :-)
 


Inglis Falls

PUBLICERAD:  2013-08-13 kl 02:44:09
 


Dan's Birthday

PUBLICERAD:  2013-08-10 kl 16:17:59
 
Jahapp...då har sommaren börjat gå mot sitt slut här i Kanada. Igår firade vi Dans födelsedag och hans avskedsfest. Det var riktigt roligt och trevligt, alla hans nära och kära var samlade på ett och samma ställe. Vi var cirka 40 personer och Dan bjöd både på mat och dryck, till middag bjöds det på grillat och det fanns vin i överflöd ;-)
 
Just nu är jag och Anton lite ledsna, Dan och Miri åkte iväg för drygt en timme sedan och vi saknar dom redan. Tiden har gått så fort och det känns nästan lite overkligt att vår tid här är snart över. Vi har varit med om så mycket, sett och upplevt mer än vi trodde var möjligt. Dans familj och vänner har verkligen tagit hand om oss på bästa sätt och vi är evigt tacksamma för det. För alla er som inte varit i Kanada är det ett måste att besöka. Kanada har allting, en fantastisk natur, otroligt vänliga människor, vin och varma somrar ;-)
 
I helgen jobbar vi våra två sista pass på gården och åker på onsdag ner mot sydligare breddgrader. På onsdag morgon landar vi på Los Angeles internationella flygplats och ska därefter ta vår hyrbil och styra den mot Las Vegas! 
 
Hoppas ni alla har det bra där hemma. Vi tänker och saknar er massor.


22 kilometres in 5,5 hours..

PUBLICERAD:  2013-08-08 kl 17:18:32
 
 
Jag och Anton åkte ut till någon som heter Lion's Head för att vandra på den hittils tuffaste terrängen. Man gick upp och ner, klättrade över små berg och stockar. Lion's Head är ett ställe dit klättrare åker till om det är i Bruce Peninsula. Det är väldigt högt över vattnet och finns sjuka berg och stup som du vandrar bredvid, ett paradis för extremklättrare och personer som vill ha en utmaning helt enkelt. Det var tufft att vandra där men förbaskat roligt! När vi närmade oss målet så var hela kroppen öm och fötterna värkte, men värt var det!
 
Efter det åkte vi in till Tobermory för att belöna oss med en pizza. Tror nog att det var den godaste pizzan jag ätit, troligtvis berodde det på att energidepåerna behövde fyllas på! 
 


Hiking, day two

PUBLICERAD:  2013-08-06 kl 05:16:30
 
I fredags så hikade vi cirka 1,5 mil. Vi fick se en helt otroligt vacker natur, och fick även uppleva Kanadas frilutsliv påriktigt! Bilderna ovan är från vår tur runt Cyprus Lake och Georgian Bay vilket tillhör en nationalpark i norra Bruce Peninsula. Vi hade tagit med oss lunch som vi åt när vi hade en fantastiskt utsikt över vattnet. Sjön är cirka 18 grader kall och vattnet är kristallblått och klart. Vi besökte bland annat grottor och klättrade upp över små klippor. En gång när vi klättrade över en klippa sa jag till Anton "Men Anton, känner du? Det luktar ju fan skit" och han svara "Jo, det luktar faktiskt bajs" varav jag 10 sekunder senare klev i hundbajs! Kul för mina skor som blev slängda i soptippen.
 
Nu börjar vi bli trötta, ska upp "tidigt" imorgon för att åka på en dagstur till Toronto. Godnatt <3
 


Our first day in Bruce Peninsula

PUBLICERAD:  2013-08-05 kl 02:45:59
 
Äntligen har jag och Anton fått uppleva Kanadas friluftsliv! Vi tog bilen och åkte genom Ontario. Efter fem timmar i nordlig riktning så var vi plötsligt framme i Bruce Peninsula. Väl framme så satte vi upp vårt tält och begav oss sedan till Bruce Trail (ett stråk/spår som finns över hela Bruce Peninsula). Vi vandrade dryga 5 kilometer och åkte sedan hem till vårt kära 4-manna tält och grillade korv. Det var helt fantastiskt!